A gluténérzékenyek nem kell ám lemondaniuk a sok – sok finom süteményről, hiszen ma már számtalan GM lisztkeverék kapható. Ezek a linzerek hihetetlenül omlósak, már a betöltés után azonnal fogyaszthatóak, nem kell várni hogy puhuljanak.
Tészta:
- 25 dkg Sähr Mix C lisztkeverék
- 3 dkg egész mák
- 20 dkg hideg vaj
- 10 dkg porcukor
- csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tojás
- 1 – 2 evőkanál hideg víz – szükség esetén
Töltelék:
- meggylekvár
- őrölt fahéj
A tésztához a száraz hozzávalókat egy tálba mérjük, hozzáreszeltjük a citrom héját, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojást és az egészet gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A tésztát átlátszó fóliába csomagoljuk és 1 – 2 órára hűtőben pihentetjük.
Azután a tésztát lisztezett felületen kb fél cm – es vastagságúra kinyújtjuk és linzerkiszúróval kiszaggatjuk. A linzereket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és előmelegített, 180 °C – on kb 12 – 15 perc alatt megsütjük.
A lekvárt kissé felmelegítjük összekeverjük az ízlés szerinti fahéjjal, majd összeragasztunk 1 – 1 linzerpárt. Porcukorral megszórva kínáljuk.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!