Tészta:
- 8 egész tojás
- 8 evőkanál porcukor
- 8 evőkanál víz
- 8 evőkanál nagykun rizsliszt
- 4 evőkanál kakaópor
- 4 evőkanál étolaj
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 500 ml Hulala habtejszín
- 8 evőkanál méz (lehetőleg folyékony)
Csokiréteg:
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 tábla Tibi étcsoki
- 1 evőkanál olaj
Teteje:
- 10 dkg vaj
- 2 tábla Tibi étcsoki
- 1 evőkanál víz
Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vizet és az étolajat, ezekkel egyneművé keverjük. A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük, majd a tojásos masszához adjuk. Csomómentesre keverjük. 2 db 26 x 38-as tepsit kibélelünk sütőpapírral majd felezve beleöntjük a tésztát. 180 °C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Kihűtjük a lapokat. A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, majd alaposan belekeverjük a mézet. Ennek a felét rákenjük az egyik lapra. A csokiréteghez a hozzávalókat gőz fölött egyneművé olvasztjuk. A krémre rákenjük egyenletesen, majd egyből hűtőbe tesszük. Mikor megdermed, rákenjük a tejszín másik felét. Erre rakjuk a másik lapot. A tetejére a hozzávalókat gőz fölött egyneművé olvasztjuk, majd egyenletesen rákenjük, s hűtőbe tesszük. 3 óra múlva már szépen lehet szeletelni, lehetőleg meleg késsel.
Dánielné Kurucz Kata receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!