20 dkg kristálycukrot 4 evőkanál vízzel összekeverünk, a tűzön felolvasztjuk. Kemény habbá verünk 4 tojás fehérjét, és a langyos szirupot belecsorgatva, alaposan elkeverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, végül beleszitálunk 16 dkg réteslisztet. Kizsírozott, kilisztezett (vagy selyempapírral kibélelt) közepes nagyságú tepsibe öntjük. Úgy sütjük meg, mint a piskótát. Még forrón egy konyharuhára borítjuk, a ruha segítségével többször összetekerjük, kibontjuk, végül összetekerve hagyjuk kihűlni. Közben áttörünk és 2 dl tejszínnel alaposan kikeverünk 50 dkg gesztenyemasszát. A kihűlt tésztát újból kiterítjük, és egyenletesen megkenjük valamilyen pikáns gyümölcsízzel (meggyel, málnával vagy ribizlivel). Megszórhatjuk alaposan megmosott, lecsepegtetett mazsolával, vagy kimagozott, szintén lecsepegtetett meggybefőttel is. Ezután rákenjük a gesztenyekrémet, majd összegöngyöljük, és legalább egy napra a jégszekrénybe tesszük. Tetejét 2 dl kemény habbá vert, 1 evőkanál porcukorral ízesített tejszínnel vonjuk be, de leönthetjük olvasztott csokoládéval is.
Péter Jánosné gyűjtése.