Piskóta:
- 4 tojás
- 8 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
Krém:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 25 dkg mascarpone
- 1 evőkanál rum
- 2-3 evőkanál porcukor
- 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 2 dl tejszín
- 10 g zselatin
- 30 ml víz
Díszítés:
- kakaópor
- mézeskalács fűszerkeverék
- A piskótához a sütőt 190 °C – ra előmelegítjük, egy kb 20 – 22 cm – es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk. A tojást a cukorral alaposan kihabosítjuk, majd hozzászitáljuk a kakaóval vegyített lisztet. A masszát a formába simítjuk és kb 20 perc alatt tűpróbáig sütjük.
- A krémhez a gesztenyemasszát villával alaposan összetörjük, majd hozzáadjuk a rumot, a porcukrot és a fűszerkeveréket, azután az egészet simára keverjük. A tejszínt habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a gesztenyés krémmel és a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatinnal.
- A kihűlt piskótát kétfelé vágjuk, majd betöltjük a krém 2 / 3 – ával, a maradék krémmel pedig bekenjük a torta tetejét és az oldalát. Hűtőben 2 – 3 órán át dermesztjük, majd tálalás előtt megszórjuk a tetejét kakaóval és a fűszerkeverékkel.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!