- 10 dkg méz
- 15 dkg cukor
- 6 dkg margarin
- 2 egész tojás
- 40 dkg liszt
- 3 dkg kakaópor
- fél evőkanál szódabikarbóna
- csipet só
Krém:
- 5 dl tej
- 5 púpos evőkanál liszt
- 20 dkg margarin, vagy vaj
- 20 dkg porcukor
- 50 dkg gesztenyemassza
- ízlés szerint rum
Mézet, vajat, cukrot megolvasztjuk egy fazékban, Majd elzárjuk a tűzhelyet. A száraz anyagokat összekeverjük. A tojásokat meglazítjuk egy villával, hozzáadjuk a meleg, olvasztott mézes alapba és elkeverjük. Hozzáadjuk a kakaós – szódás – lisztet és eldolgozzuk. A tésztát deszkára borítjuk,átgyúrjuk, négy részre osztjuk. Kb. 30 x 35 cm-es lapokat nyújtunk és 180 °C-os, előmelegített sütőben megsütjük. Nem kell sokáig! Kb.8-10 perc alatt kész is van. Ha kész kihűtjük.
A tejben csomómentesre keverjük a lisztet. Ha nem sikerül, akkor átszűrjük, nálam is előfordul. Sűrű krémmé főzzük és kihűtjük. (bele lehet állítani hideg vízbe is az edényt, hogy felgyorsítsuk a folyamatot, de sütés előtt is lefőzhetjük) A margarint / vajat kihabosítjuk a porcukorral. A főzött alapot simára keverjük, hozzáadjuk a cukros krémet és összekeverjük. Végezetül a gesztenyemasszát összetörjük vagy lereszeljük és azt is a krémhez adjuk. Ízlés szerint rummal ízesítjük. A lapokat betöltjük, tetejét olvasztott csokoládéval bevonjuk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük.
Tramita Rita receptje.
TraRita Sütödéje – érdemes benézni és csatlakozni, ahol Rita összes többi házi süteményeit és édességeit megtaláljátok. Szemet gyönyörködtető finomságok – receptekkel!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!