Tészta:
- 4 tojás
- 12 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- csipet sütőpor
A tésztához a tojások a cukorral egyben felverve, majd adunk hozzá 12 dkg átszitált lisztet, amihez egy csipetnyi sütőport tettünk, és kikent, lisztezett tepsiben megsütjük. Porcukorral szórt konyharuhára borítjuk és feltekerjük. A képen két piskótát látunk, a másik kakaós, ugyanúgy készül mint az előző, egy csapott evőkanál kakaót adtam hozzá.
Krém:
- 25 dkg gesztenyemassza
- rumaroma
- étcsokoládé
- 5 dl habtejszín
Egy csomag gesztenyemassza jól áttörve egy kis rumaromával, majd adok hozzá olvasztott étcsokoládét, ízlés szerint. Jól kikeverem, majd habbal lazítok rajta. Kb. 5 dl volt a habalap, ebből hagytam keveset a tetejükre.
Kitekertem a piskótákat és a krém felével megkentem az egyiket, majd a másik felével a másikat, mindkettőt megszórtam magozott meggybefőttel, aztán visszatekertem őket. A tetejére csokit csorgattam. A sárga piskótára előbb étcsokit, majd fehéret, a a másikra fordítva. A tetejére rányomtam a félretett habot, és behűtöttem. Azt hiszem, jó lett.
Ménesi Magdi receptje.