Alap:
- 50 dkg gesztenyemassza
- 25 dkg darált keksz
- 5 dkg vaj
- 5 evőkanál tej
- 2 evőkanál rum
Vaníliás krém:
- 8 dkg vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 25 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
Tejszínes réteg:
- 3 dl habtejszín
- 1 evőkanál porcukor
- 1 csomag habfixáló
Díszítés:
- 10 dkg tejcsokoládé
Az alaphoz a gesztenyemasszát, a darált kekszet, a vajat, a tejet és a rumot összegyúrjuk, majd egy 25 × 32 cm-es formába nyomkodjuk. A tejből és a vaníliás pudingporból sűrű krémet főzünk, majd kihűtjük. A vajat a cukorral habosra kikeverjük, és vaníliával ízesítjük. Evőkanalanként hozzákeverjük a kihűlt pudingot, majd rásimítjuk a gesztenyés alapra. A tejszínből, a porcukorból és a habfixálóból kemény habot verünk, ezt rákenjük a vaníliás krémre. Végül a tejszínhabra nagy lyukú reszelő segítségével ráforgácsoljuk a tejcsokoládét. Azonnal fogyasztható.
Farkasné Joó Ibolya receptje.