Tészta:
- 5 tojás
- 15 dkg cukor
- 3 evőkanál víz
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kukorica keményítő
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 20 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg gesztenyemassza
Tetejére:
- 200 ml tejszín
- olvasztott csokoládé
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a cukorral, majd egyenként belekeverjük a tojások sárgáját, és három evőkanál vizet. A lisztet ezután beleszitáljuk és hozzáadjuk a kukoricakeményítőt, a kakaóport és a sütőport is. 180 °C-os sütőben készre sütjük. A krémhez a pudingokat megfőzzük, majd kihűtjük és a porcukorral kihabosított vajjal összeelegyítjük. A kihűlt piskótára simítjuk a krémet. A krém tetejére kerül e felvert tejszín, majd erre az olvasztott csokoládé.
Sinkovicsné Anikó receptje.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!