Tészta:
- 10 dkg vaj
- 1 dl víz
- 1 teáskanál cukor + a forgatáshoz
- 1 kiskanál só
- 15 dkg liszt
- 3 tojás
Töltelék:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál rum
A tésztához a vajat, a vizet, a cukrot és a sót egy lábasban felforraljuk, majd belekeverjük a lisztet és egy fakanállal addig keverjük, amíg a elválik az edény falától. Azután levesszük a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd a masszához egy gépi habverővel egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Olajat hevítünk, majd a masszából nedves kézzel diónyi golyókat formázunk és belehelyezzük az olajba . Addig sütjük, amíg a fánk a duplájára nő és szép aranybarna színt kap. A kisült fánkokat papírtörlőre szedjük, majd cukorban áthempergetjük. A kiengedett gesztenyét burgonyanyomón áttörjük, ízesítjük rummal és összeforgatjuk a habbá vert tejszínnel. A fánkokat kétfelé vágjuk, majd a krémet csillagcsővel ellátott nyomózsákba töltjük és betöltjük vele a fánkokat.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!