Hozzávalók:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 20 dkg ráma margarin (olvasztott)
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg gesztenye massza
- 4 evőkanál kávé (lefőzött)
- 30 ml rumaroma (Szilas Max Jamaikai)
- annyi tej, hogy gyúrható, formázható masszát kapjunk (én 1,5 dl tejet tettem hozzá)
Csokiréteg hozzávalói:
- 180 g étcsoki
- 3 evőkanál étolaj
Elkészítés: (Nekem ebből az adagból 42 db lett)
1. A darált kekszet a tej kivételével a hozzávalókkal jól összekeverjük, majd lassan adagolva a tejet is hozzá tesszük és jól összegyúrjuk.
2. Masszából a kezünkkel gesztenye nagyságú golyókat formázunk.
3. A csokoládét a vízgőz felett megolvasztjuk, majd belekeverjük az olajat.
4. A golyók közepébe fogvájót szúrunk, és annak segítségével háromnegyed részig belemártjuk a csokiba.
5. Asztalra terített sütőpapírra tesszük a csokiba belemártogatott golyókat.
6. Ha a csokoládé már megdermedt, akkor a fogvájónak a helyét óvatosan az ujjunkkal simítsuk el, és már fogyasztható is. Hűtőbe tároljuk.
Tündi konyha receptje.
Tündi konyhájából kaptuk ezt a remek receptet.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!