Tészta:
- 3 x 3 tojás
- 3 x 9 dkg cukor
- 3 x 8 dkg liszt
- 3 x 1 dkg kakaó
- 3 x 1 evőkanál víz
- 3 x 1 evőkanál olaj
- 3 x 1 teáskanál sütőpor
Krém:
- egy üveg magozott meggy
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 5-6 evőkanál cukor
- 3 dl tej
- 0,5 l tejszín
Oldalára:
- csokiforgács
Tojásfehérjét a cukorral felverjük, egyesével hozzáadjuk a sárgáját az olajat és a vizet fokozatosan a fehérjéhez öntjük és keményre verjük. A liszthez adjuk a kakaót, sütőport,majd óvatosan fakanállal, belekeverjük a habhoz. A 28 centiméter átmérőjű tortaformát kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és 190 °C-ra előmelegített sütőben sütjük. Ezt még kétszer ismételjük.
A meggy levét feltesszük melegedni, a pudingot és a cukrot elkeverjük a tejben és hozzáadjuk a meggyléhez. Sűrűre főzzük, a legvégén belekavarjuk a meggyet, de ezzel már nem főzzük tovább. Míg kihűl, többször kavarjuk meg. A tejszínt kemény habbá verjük. Összeállítjuk a tortát.
Tortalapra rákenjük a fele meggyes krémet, habzsákba tesszük a tejszínt és köröket írunk a krémre. Második tortalap rákerül és ugyan úgy töltöm, rá a harmadik tortalap. Pár órát hűtőbe tesszük. Oldalát, tetejét bevonjuk a maradék tejszínnel, csokiforgáccsal és meggyel díszítjük, vagy tetszés szerint.
Kiss Imréné receptje.