- 25 dkg lágy margarin
- 20 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 5 tojás
- 150 ml tejföl
- 35 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- 2-3 evőkanál rum
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 üveg meggybefőtt
Máz :
- 12 dkg porcukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 5 dkg margarin
- kevés forró víz
A sütőt 170 °C – ra melegítjük, egy nagyobb kuglófformát alaposan kivajazunk és behintjük zsemlemorzsával.
A margarint a cukrokkal habosra keverjük, majd egyesével hozzádolgozzuk a tojásokat, ezután hozzáadjuk a tejfölt és a sütőporral vegyített lisztet. A masszát kétfelé osztjuk, az egyik részhez hozzákeverjük a kakóport és a rumot, a másikhoz a lecsepegtetett meggyet.
A kétféle masszát felváltva belekanalazzuk a formába és kb 60 – 70 perc alatt – tűpróbáig sütjük. Ha a kuglóf megsült 5 percig a formában hagyjuk, majd rácsra borítva kihűtjük.
A mázhoz a vajat megolvasztjuk, hozzákeverjük a porcukrot és a kakaóport, majd annyi forró vizet öntünk hozzá, hogy jól kenhető masszát kapjunk. A mázzal bekenjük a kuglófot és hagyjuk rajta megszáradni.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!