A tésztához:
- 1 db kakaós piskótatorta
A meggyes töltelékhez:
- 3 dl meggylé (a befőtt leve)
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 üveg meggybefőtt
- 6 dkg cukor
A tejszínes töltelékhez:
- 6 dl habtejszín
- 2 evőkanál porcukor
A díszítéshez:
- 8 dkg csokoládéforgács
- 4 dl habtejszín
- 16 szem szép meggy
A piskótát 3 lapra szeljük és meglocsoljuk a meggy levével. A 3 dl meggylevet a pudinggal és a cukorral sűrű krémmé főzzük, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a meggyet. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük. A tésztára kenjük a meggyes krémet, erre a tejszínhab kerül, így töltjük meg két sorban a tortát (körkörösen, csigavonalban is tölthetjük felváltva a két krémmel). Felső lapját, oldalát is tejszínhabbal vonjuk be. A tetejét körbedíszítjük tejszínhabrózsákkal, mindegyikre egy-egy szem meggyet teszünk.
Czine Zsuzsanna receptje.