Tészta:
- 25 dkg margarin
- 60 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 2 tojássárgája
- 3 evőkanál tejföl
- 2 dkg élesztő
Töltelék:
- sárgabaracklekvár
- 35 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
Teteje:
- csokoládé
A lisztet átszitálni . Felolvasztani a margarint. Belekeverni a cukrot és a tojássárgáját. Az élesztőt összekeverni kevés cukorral és tejjel. A lisztben egy kis mélyedést csinálni és beleönteni az élesztőt. Rászórni egy kevés lisztet. A lisztre megy a tejföl, majd a rámás masszát és jól összedolgozni. A tésztából 4 cipót formálni 1/2 órát pihentetni. A tésztát nyújtani bekenni lekvárral, majd megszórni cukrozott dióval. Ezt folytatni míg el nem fogy a tészta. Előmelegített sütőben világos barnára sütni.
Farkas Erika receptje.