Tészta:
- 20 dkg sima liszt
- 10 dkg rétesliszt
- 2 vőkanál kakaópor
- 10 dkg kristálycukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg zsír/ vagy 12 dkg vaj
- 2 tojás
- 2 dl tej
- 2 evőkanál tejföl
- fél csomag sütőpor (6 g)
- csipet só
A tetejére:
- 2 csomag fehércsokoládé ízű pudingpor
- 6 evőkanál cukor
- 1 l tej
1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral (fehéredésig), majd hozzáadjuk az olvasztott (de kihűlt) zsírt /vajat/ , a tejet, tejfölt végül a sütőporral, csipet sóval és a kakaóval elkevert lisztet. Kicsit sűrű tésztát kapunk, melyet beleegyengetünk a kivajazott/lisztezett 20 x 30 cm-es tepsibe. Előmelegített 170 °C-os, légkeveréses sütőben kb. 13-18 perc alatt megsütjük – tűpróba! (a sütési idő csak tájékoztató jellegű, nálam eddig sült, de inkább végezzünk tűpróbát)
2. A megsült süteményt kiborítjuk egy fatáblára és amíg még forró, egy fakanál nyelével lyukakat nyomkodunk a süteménybe (lehet elég sok helyen mélyedéseket nyomkodni, hogy utána jó sok helyen befolyjon a puding – annál finomabb lesz).
3. Amíg hűl a süteményt, elkészítjük a pudingot a használati utasítás szerint és még melegen a sütemény tetejére öntjük
4. és hagyjuk, hogy belefolyjon a lyukakba is.
5. Picit hagyjuk dermedni és szeletelve tálaljuk.
Mészáros Erika receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!