- 20 dkg finomliszt
- 20 dkg rétesliszt
- 60 dkg aprószemű zabpehely
- 60 dkg margarin/vaj
- 35 dkg cukor
- 4 evőkanál tejföl
- vaníliarúd, vagy aroma
- 2 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál szódabikarbóna
A szárazanyagokat összekeverjük. Elmorzsoljuk benne a margarint, hozzátesszük a tejfölt,és a vaníliát. Készre gyúrjuk, és akár azonnal felhasználhatjuk. Én szoktam 30 percet pihentetni. Ha kis kekszet szeretnénk, akkor mogyorónyi gömböket készítünk, ha nagy kekszet szeretnénk, diónyi gombócokat csináljunk.Tegyük tepsire, és nedves kézzel nyomjuk laposra őket. (el fog terülni, mintát nem lehet belőle készíteni) Hagyjunk távolságot közöttük. Nekem 16 db szokott elférni, ha nagy kekszeket csinálok.180 °C-ra előmelegített sütőben, 10-15perc alatt világosra sütjük. Hagyjuk hűlni pár percet, mielőtt levesszük a sütőlemezről. Ha sötétre sül, keserű lesz. Figyelni kell! Ez nem az összes, háromszor ennyi lett összesen.
Tóthné Eszter receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!