Sajtos-joghurtos pogácsa

Sajtos-joghurtos pogácsa Sajtos-joghurtos pogácsa Sajtos-joghurtos pogácsa Sajtos-joghurtos pogácsaSajtos-joghurtos pogácsa

A tésztához:

  • 2 dkg élesztő
  • 1/2 dl tej
  • cukor
  • 50 dkg liszt
  • 1 csapott evőkanál só
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 25 dkg margarin
  • 2 dl natúr joghurt
  • 1 tojás

A tetejére:

  • 1 tojás
  • reszelt sajt

Az élesztőt a tejben, kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük 1 csapott evőkanál sóval és 10 dkg reszelt sajttal (ami lehet füstölt is), majd ezt a keveréket elmorzsoljuk a margarinnal. Fészket készítünk a közepébe, amibe beleöntjük a joghurtot, a felfuttatott élesztőt és 1 tojást. Összegyúrjuk, visszatesszük a tálba, és egy éjszakára – vagy pár órára – hűtőben pihenni hagyjuk. Másnap fél cm vastagra kinyújtjuk, összehajtjuk, megint kinyújtjuk, késsel megcsíkozzuk, 1 tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, kiszaggatjuk és sütjük.

Kósáné Tinkó Mária receptje.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress