Krém:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
A fenti anyagokat habosra keverjük.
- 2 dl tej
- 4 tojássárgája
- 2 evőkanál liszt
- 5 dkg cukor
A tejet, a tojássárgáját, a lisztet és a cukrot csomómentesre keverjük, majd jó sűrűre főzzük és kihűlésig keverjük.
- 4 tojásfehérje
- 10 dkg porcukor
A tojásfehérjét a porcukorral gőz felett jó kemény habbá verjük, majd a három krémet összekeverjük és ezzel töltjük a tölcséreket. A tetejüket olvasztott csokival díszítjük. Vehetünk készen tölcséreket, de akár saját kezűleg is készíthetünk úgy, hogy egy normál méretű ostyalapot 8 egyforma részre vágunk, gőz felett tiszta textílián megpuhítjuk, majd tölcsérnek felcsavarjuk.
Most 5-10 dkg olvasztott csokoládét is kevertem a krémbe, nagyon finom és más sütiket is tölthetünk vele!
Réti Andrásné Judit receptje.