Tészta:
- 20 dkg liszt
- 12 dkg hideg vaj
- 1 dl tejföl
Máktöltelék:
- 1 tojás
- 5 dkg porcukor
- 8 dkg darált mák
- 15 dkg magozott meggybefőtt
Túrótöltelék:
- 1 tojás
- 5 dkg porcukor
- 15 dkg tehéntúró
- 1 evőkanál cukor
- 5 dkg mazsola
Almástöltelék:
- 3 alma
- 5 dkg cukor
- 1 csipet őrölt fahéj
- 2 evőkanál darált dió
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 4 egyforma cipóra osztjuk. Egyenként 23 x 13 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk. Az elsőt belefektetjük a tepsibe. A máktöltelékhez a tojást a porcukorral krémesre keverjük, majd beledolgozzuk a mákot és a lecsepegtetett meggyet. Rásímítjuk az első tésztára, majd rátesszük a következő tésztalapot. A túrótöltelék hozzávalóit kikeverjük, a lapra símítjuk. Rátesszük a következő tésztalapot. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Az almás töletlékhez az almát meghámozzuk, lereszeljük, kinyomkodjuk és cukorral, fahéjjal ízesítjük. A tésztalapot megszórjuk a dióval és rásímítjuk az almát. Befedjük az utolsó lappal. Hurkapálcával több helyen átszúrjuk és 10 percig sütjük. Majd 170 °ra kapcsolunk és további 30 percig sütjük. A tepsibe hagyjuk kihűlni. A tetejét porcukorral megszórjuk.
Lóth Marica receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!