Tészta:
- 15 tojás fehérje
- 350 g cukor
- 400 g darált dió (nálam a fele mandula volt)
- 30 g liszt
Krém:
- 10 tojás sárgája
- 250 g cukor
- 100 g keményítő
- 80 ml forró tej
- fél vaníliarúd kikapart belseje
- pár kanál brandy
- 400 g 80 %-os vaj
Díszítés:
- 120 g fehér csokoládé
- 50 g vaj
- 50 ml tejszín
- 30 g étcsokoládé
- apróra vágott dió
És még:
- baracklevár
Öt lapot külön külön készítjük el, vagyis a hozzávalókat öt felé osztjuk és úgy sütjük egyesével a tepsi hátán, 190°C-on körülbelül 10 percig. A krémhez a tojássárgáját habosra kavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a keményítőt és óvatosan hozzátöltjük a forró tejet. Folytonos kavargatás mellett sűrűre főzzük, ízesítjük fél vaníliarúd kikapart belsejével és pár kanál brandyvel. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a vajat. A torta karikába állítottam össze és a legfelső lapot fordítva tesszük a krémre, majd baracklekvárral lekenjük és egy éjszakára a hűtőbe pihentetjük. Másnap díszítjük. Az oldalát pirított mandulával, a tetejére olvasztunk fehércsokoládét, amit összekeverünk vajjal és tejszínnel. Külön olvasztunk még ét csokoládét és karikátkat rajzolunk a fehér csokoládéra majd fogpiszkálóval óvatosan vonalakat húzunk a tortára. Az oldalát is bevonjuk a krémmel, majd apróra vágott dióval befedjük.
Kenderesi Judit Magdolna receptje.