A tésztához:
- 15 dkg darált dió
- 5 dkg liszt
- 13 dkg cukor
- 4 tojás fehérje
A krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 4 dl tejszín
- 1 csomag fixáló
- 4 dkg porcukor
- 5 dkg darált dió
- ízlés szerint rum
A tetejére:
- 2 tojás fehérje
- 10 dkg cukor
- 5 dkg olvasztott csokoládé
A tészta hozzávalóit ötször laponként megsütöm.A masszához a tojás fehérjét kemény habbá verem a cukorral, majd belekeverem a lisztes darált diót és a sütőpapiros körökre rákenem. 200 °C-on, 10-12 perc alatt megsütöm.Így készítem el mind az 5 lapot. A krém készítése : A pudingot felfőzöm, amikor kihűlt csomómentesre kikeverem, hozzáadom a darált diót, rumot és a felvert hab 2/3-át. A lapokat egy kapcsos tortaformába teszem és a krémmel megtöltöm.Az 5.lapra a tojásfehérjét gőz felett a cukorral felverem, és ráteszem. Az oldalát darált dióval bevonom, a tetejét csokoládéval díszítem.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!