A vastagabb piskótához:
- 6 tojás
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- 1 csomag sütőpor
A vékonyabb piskótához:
- 3 tojás
- 3 evőkanál liszt
- 3 evőkanál cukor
- 1/2 csomag sütőpor
A sziruphoz:
- 30 dkg eperlekvár
- 2 evőkanál rum aroma
- 1 narancs reszelt héja
- 10 dkg aszalt eper apróra vágva
A mázhoz:
- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1/2 csomag főzés nélküli puncs pudingpor
- 1 evőkanál tej
Szükséges még:
- eperlekvár
- 2 dl tejszín
- színes dekorcukor
A piskótákat a szokásos módon elkészítjük, és egy 26 cm átmérőjű tortakarikában megsütjük a két tortalapot. A vastagabb piskótának kivájjuk, kicsipkedjük a közepét óvatosan úgy, hogy kb. 2 cm vastagságú piskóta maradjon a lap alján és oldalán, majd kikenjük eperlekvárral a belsejét.
A sziruphoz felforrósítjuk a lekvárt. A tűzről levéve belekeverjük a rum aromát, az apróra vágott aszalt epret, és belereszeljük a narancshéjat. Ebbe a szirupba forgatjuk a kivájt piskótadarabokat, majd betöltjük a lap közepébe.
A vékonyabb piskótalapot megkenjük eperlekvárral, és befedjük vele a megtöltött tortát.
A mázhoz a vajat, a porcukrot, a tejet és a főzés nélküli puncs pudingport gőz felett addig keverjük, amíg el nem kezd sűrűsödni. Még melegen a tészta tetejére simítjuk. Tortánkat tejszínhabbal, dekorcukorral díszítjük.
Boribonka receptje.