Piskóta:
- 6 tojásos piskóta
Krém:
- 500 g mascarpone
- 1 tábla fehércsokoládé
- 500 ml habtejszín
- 2 csomag habfix
- 1 csomag dr. Oetker zselatin fix
- negyedelt eper (tetszés szerint)
És még:
- eperlevkár
A piskótát megsütjük és amikor kihűlt, 3 részre vágjuk. A csokoládét felolvasztjuk és hozzákeverjük a mascarponéhoz. A habtejszínt a habfixálóval keményre felverjük és hozzáadjuk a mascarponés krémhez. Beleteszünk még egy csomag zselatin fixet és negyedre vágott eperdarabokat, és óvatosan összekeverjük.
Rétegezés: lap-lekvár-krém-lap-krém-díszítés
Dankó-Marjay Márta receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!