Tészta:
- 1 tojás
- 6 dkg vaj
- 12 dkg cukor
- 22 dkg liszt
- 3 / 4 tasak sütőpor
- 3 evőkanál keserű kakaópor
- 2 dl tej
- 4 evőkanál eper lekvár
Töltelék:
- 40 dkg eper
- kb 10 – 15 dkg cukor
- 1 teáskanál citromlé
- 1/2 tasak 3 : 1 dzsemfix
tetejére : –
- 1 dl tejszín
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 ek cukor
A megtisztított és feldarabolt epret, a cukorral és a citromlével egy lábasba tesszük és addig főzzük amíg a szemek össze nem esnek, azután egy botmixerrel az egészet pürésítjük, majd hozzákeverjük a dzsemfix – et és még pár percig főzzük.A sütőt 180 °C – ra melegítjük, egy 20 x 30 cm – es tepsibe sütőpapírt fektetünk.A tésztához a tojást, a cukorral, a vajjal és a lekvárral ( töltelék ) kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a sütőporos, kakaós lisztet és a tejet. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 20 perc alatt – tűpróbáig – sütjük. Ha a tészta megsült, rácsra borítva kihűtjük, azután hosszában kettévágjuk. A tészta egyik felét megkenjük eperdzsemmel, majd ráborítjuk a másik tésztarészt. A tetejére a tejszínt a cukorral felforrósítjuk, majd beletördeljük a csokoládét és sima krémmé keverjük. Megvárjuk amíg a krém egy kicsit megdermed, majd rásimítjuk a sütemény tetejére. 1 – 2 óra hűtés után kockákra vágva kínáljuk.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!