- 40 dkg darált keksz
- 25 dkg margarin
- 4 evőkanál kakaópor
- 2 dl tej
- 22 dkg cukor
- rum aroma
- 1 nagy poharas tejföl
- 1 nagy poharas epres joghurt
- 1 nagy csomagos étkezési zselatin
- 1 csomag tortazselé
- eper, vagy bármilyen más gyümölcs, csak olyan ízesítésű legyen a joghurt
A kekszet a kakaóval összekeverjük, meglocsoljuk rum aromával. A cukrot, a tejet és a margarint összemelegítjük, és összekeverjük a keksszel. Az így kapott masszát egy nagy kapcsos tortaformába egyenletesen belenyomkodjuk.
A tejfölt, a joghurtot és a gyümölcsöt összekeverjük, adhatunk még hozzá cukrot is ízlés szerint. A zselatint 1 dl vízzel felfőzzük, majd lassan hozzákeverjük a joghurtos tejfölhöz. Beleöntjük a tortaformába, és hűtőbe tesszük. Gyorsan megdermed. A tetejét gyümölccsel díszítjük, és leöntjük a tortazselével.
Farkasné Joó Ibolya receptje.