Tészta:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaó
- 1 dl étolaj
Krém:
- 6 dl joghurt
- 6 evőkanál cukor
- 1, 5 dl tej
- 1, 5 csomag zselatin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 5 dl habtejszín
Tetejére:
- eper
Egy 22 x 28 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben a piskótát megsütjük, 180 °C-on, 25-30 perc alatt.
A joghurtot elkeverjük a cukorral, a citrommal a vaníliás cukorral, hozzá adjuk a felvert tejszínhabot, majd legutoljára az összemelegített tejes zselatint, amit langyosra hűtöttünk. Az elkészült krémet rásimítjuk a kihűlt piskótára, 10 percre hűtőbe tesszük, amíg kicsit megköt. Hűtőből kivéve a tetejét kirakjuk eperrel, majd gyümölcskocsonyával 2 csomaggal bevonjuk. Nagy és mély tepsiben kell sütni, hogy elférjen a piskóta, a dús krém a gyümölcs és a gyümölcskocsonyával is a tetején. Én lekapcsolható formában sütöttem. Nagyon kiadós, finom sütemény, sok szelet lesz belőle.
Pállné Mayer Rozália receptje.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!