1. réteg:
- 25 dkg darált keksz
- 5 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 1 púpozott evőkanál kakaópor
- kevés tej
2. réteg:
- 12,5 dkg (fél kocka) margarin
- 5 dkg porcukor
- 25 dkg gesztenyemassza
3. réteg:
- 5 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3-4 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kávéskanál étkezési zselatin
4. réteg:
- 2 dl Hulala habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- kevés porcukor
A kekszet margarinnal, porcukorral, kakaóval elmorzsoljuk, majd tejjel összegyúrjuk. Egy normál méretű tepsi alját megszórjuk darált keksszel, hogy ne ragadjon bele a massza, majd belenyomkodjuk a kekszes masszát, egyenesre eligazítjuk.
A margarint kikeverjük a porcukorral, majd belekeverjük a gesztenyemasszát, ezt rátesszük a kekszes masszára, szétkenjük rajta.
A tejből, pudingporból, a kétféle cukorból sűrű krémet főzünk. Ha levettük a tűzről, egy-két percig kevergetjük, majd belekeverjük a zselatinport. Még melegen ráöntjük a gesztenyés krémre, szépen elterítjük a tepsi ide-oda mozgatásával. Hagyjuk kihűlni.
A tejszínt elkezdjük felverni, míg nem teljesen kemény, belekeverjük a cukrot és a habfixálót, majd kemény habot verünk. Ezt rákenjük a kihűlt pudingos rétegre. A tejszínhab tetejét tortafésűvel vagy villával becsíkozzuk, megszórjuk színes tortadarával vagy reszelt csokival.
Petrás Zsuzsanna receptje.