- 40 dkg darált háztartási keksz
- 8 dkg lágy margarin
- 8 dkg porcukor
- kb. 2 dl tej (annyi kell hozzá, amennyit felvesz a massza)
2. réteg:
- 25 dkg túró
- 10 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
3. réteg:
- 2 csomag főzés nélküli vanília ízű pudingpor
- 5 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
4. réteg:
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 2 kiskanál porcukor
- 2 kiskanál vaníliás cukor
A tetejére:
- 5 dkg étcsokoládé
A darált kekszet, az olvasztott margarint, a porcukrot gyúrjuk össze annyi tejjel, amennyivel összeáll. Egy közepes méretű tepsit szórjunk meg darált keksszel, és a masszát egyenletesen nyomkodjuk el az alján. A habtejszínt a habfixálóval, verjük kemény habbá. A túrót villával törjük át, majd a porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citrom héjával keverjük habosra. Adjuk hozzá a felvert tejszínt és kenjük a tésztára. A pudingport a vaníliás cukorral és az 5 dl tejjel, gépi habverővel verjük kemény krémmé. Ezt kenjük el a túrókrém tetején. Végül pedig a habtejszínt a habfixálóval, a porcukorral és a vaníliás cukorral, verjük kemény habbá. Ezt simítsuk a pudingos krémre. Ezután reszeljük rá az étcsokit, és tegyük hűtőbe pihenni.
Kárpáti Lászlóné receptje.
Látogassátok meg a Fincsi konyha oldalt, ahol sok-sok csodás receptet találtok!