- 18 dkg zabkeksz
- 8 dkg olvasztott vaj
- 50 dkg mascarpone
- 5 dkg tejföl
- 2 db tojás
- 8 – 10 dkg cukor -vagy ízlés szerint
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 citrom reszelt héja
- 1 evőkanál liszt
- kb. 35 dkg málnalekvár
- 1 teáskanál citromlé
A kekszet egy késes aprítóval morzsásra aprítjuk, összekeverjük az olvasztott vajjal, azután egy 18 cm – es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. A töltelék hozzávalóit egy kézi habverővel simára keverjük, majd ráöntjük a kekszes alapra és 165 °C – on, kb 40 percig sütjük. Ha töltelék széle már kezd szilárdulni, de a közepe még remeg kivehetjük a sütőből. A tortát a formában hagyjuk teljesen kihűlni. A lekvárt egy lábasban a citromlével sűrűre forraljuk, ha langyosra hűlt, rákenjük a sajttorta tetejére és pár órára, vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!