- 50 dkg darált háztartási keksz
- 25 dkg porcukor
- 3 dkg kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2,5 dl tej
- 1 tábla tortabevonó csokoládé
- 1 csomag babapiskóta
- 1 evőkanál kókuszreszelék
- mandula- és rumaroma
- vaj
A kekszet 20 dkg porcukorral, a vaníliával, kakaóval, az aromákkal és a tejjel jól összegyúrjuk. Egy kb. 6 cm átmérőjű merőkanalat porcukorral kihintünk, majd a kész masszát belenyomkodjuk. A babapiskótát kettétörjük. Lapos oldalukat vajjal megkenjük, és összeragasztjuk. Az így kapott gombaszárat a fej közepére illesztjük. A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, kevés vajat adunk hozzá, és a fejeket bemártogatjuk. Száradás után a szárat is vajjal bekenjük, vagy egy pillanatra tejbe mártjuk, és kókuszba forgatjuk. Marcipángyepre állítjuk a gombákat, és ezt is kókusszal szórjuk be.
Jó tanács:
A gombafej alá egy kis csokit öntsünk, és úgy illesszük a szárát bele (nem esik ki).
Zombori Andi receptje.