A tésztához:
- 35 dkg liszt
- 25 dkg olvasztott vaj vagy margarin
- 20 dkg cukor
- 6 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaó
- 2-3 evőkanál tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 üveg magozott meggybefőtt
A krémhez:
- 600 ml tej
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 6 evőkanál cukor
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 10 dkg porcukor
A tetejére:
- 15 dkg tortabevonó
- 7 dkg margarin
- 1 evőkanál olaj
A tésztához a tojásokat, cukrot, a vaníliás cukrot, és a puha vajat (vagy margarint) elektromos habverővel összedolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, és a tejet, majd csomómentesre keverjük. A masszát kétfelé vesszük, egyik felébe belekeverjük a kakaóport.
Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk először a sárga tésztát, majd óvatosan a tetejére a kakaósat. Kirakjuk a meggyel és 200 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is rendesen átsült-e.
A krémhez a pudingport a 6 evőkanál cukorral a tejben felfőzzük, kihűtjük.
A puha vajat (vagy margarint) a porcukorral kikeverjük, majd a kihűlt pudinghoz adjuk.
A krémet a kihűlt tésztára kenjük.
A csokoládét az olajjal és a ramaval megolvasztjuk s a krémre kenjük.
Gyurscsics Krisztina receptje.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!