Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 6 db tojás
- 2 evőkanál kakaó
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
Töltelékhez:
- 50 dkg meggybefőtt /+vagy őszibarack/
- 12 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 6 dl tej
- 2 csomag vaníliáspudingpor
Tetejére:
- 12 dkg étcsoki
- 2 evőkanál olaj
A vajat keverd habosra a cukorral, majd egyesével addhozzá a tojások sárgáját. A fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, ésrészletekben rakd a tojásos masszához. Dolgozd hozzá a sütőporral mixelt lisztet, majdóvatosan keverd egyneművé. A tésztát oszd kétrészre, és az egyikhez rakd a vaníliás cukrot, a másikfeléhez pedig keverj kakaót. A tepsit béleld ki sütőpapírral, majd egyengesd bele asárga tésztát, öntsd rá a kakaós masszát, és rakd kimeggyel. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 °C-on süsd meg 25-30 perc alatt. Hagyd a tepsiben kihűlni, utána szedd csak ki. A pudingport dolgozd csomómentesre kevés tejjel. Amaradék tejet tedd fel melegedni, majd állandóankevergetve öntsd hozzá a pudingos elegyet, és rakdhozzá a cukrot. Pár perc alatt főzd sűrűre, majd húzdle a tűzről. Ha kihűl, add hozzá a vajat, krémesítsd gépihabverővel, és kend a tésztára.A mázhoz étcsokit olvaszd fel vízgőzfelett, öntsd hozzá az olajat, és gyorsan egyengesd asüti tetejére.
András Viola receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!