Tészta:
- 250 g vaj vagy margarin
- 1, 5 csésze cukor
- 2 csésze liszt
- 6 evőkanál olaj
- 2 teáskanál sütőpor
- 6 tojás
- 1/2 pohár tej
- csipet só
- 1 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál őrölt mák
- 2 evőkanál kókuszreszelék
- 1 evőkanál eper- vagy puncsízű pudingpor
- piros ételszínezék
Krém:
- 6 dl tej
- 2 csomag vaníliaízű pudingpor
- cukor ízlés szerint
- 2 citrom leve
- 200 g vaj/margarin
Tetejére:
- 3 dl habtejszín
- eperlekvár
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét sóval kemény habbá verjük.
A vajat habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját egyesével, a sütőporral elkevert lisztet.
Az olajat és a tejet felváltva adagoljuk hozzá, egyneművé keverjük, majd a felvert tojásfehérjével lazítjuk. A masszát 4 részre osztjuk.
Az első részhez a kakaóport, a másodikhoz az őrölt mákot, a harmadikhoz a kókuszreszeléket, a negyedikhez a pudingport és az erősebb szín miatt egy pici piros ételszínezéket keverjük.
Sütőpapírral bélelt 25×35 cm-es tepsiben felváltva belekanalazzuk a masszát. 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük. Tűpróba!
Kihűtjük, majd két lapba vágjuk.
A tejet a pudingporral és kb. 6 evőkanál cukorral sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzákavarjuk a felhabosított vajat, majd a citromok kifacsart levét.
Egy lapot visszateszünk a tepsibe, elsimítjuk rajta a citromos krémet, és ráhelyezzük a másik lapot.
A habtejszínt keményre felverjük, eperlekvárt keverünk hozzá, ha szükséges egy pici piros ételfestéket adhatunk hozzá.
Rákenjük a sütemény tetejére, és pár órára dermedni a hűtőbe tesszük.
Pohár űrmérték: 2 dl
Gál Hedvig receptje.