A tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 8 dkg zsír
- 16 dkg porcukor
- 1 evőkanál olvasztott méz
- 1 tojás
- 3 evőkanál tejföl
- 1 kiskanál szódabikarbóna
A krémhez:
- 1/2 liter tej
- 6 evőkanál liszt
- 2 dkg kakaópor
- 30 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- fél fiola rumaroma
A tetejére:
- 15 dkg csokoládé
- 1 evőkanál étolaj
A lapok készítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk. 5 cipóra osztjuk. 24/39 cm tepsi nagyságúra kinyújtjuk. Egyenként világosra sütjük.
A krém készítése:
A tejben elkeverjük a lisztet, kakaóport, cukrot. Sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. A vajjal, rumaromával kihabosítjuk. A lapokat betöltjük. A csokoládét az étolajjal vízgőz felett felolvasztjuk, simára keverjük. A tetejét csokimázzal bevonjuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!