A tésztához:
- 6 tojás
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 6 evőkanál finomliszt
- ½ csomag sütőpor
- 25 dkg gesztenyepüré
- ½ fiola rumaroma
- 10 dkg apróra vágott dió
A krémhez:
- 6 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
- 10 dkg cukor
A tetejére:
- 15 dkg csokoládé
- 1 evőkanál étolaj
A tojásokat ketté választjuk.A tojás sárgákat a cukorral,vajjal habosra keverjük.
A gesztenyepürével, rumaromával tovább keverjük.Hozzá adjuk a apróra vágott diót, majd a sütőporral elkevert lisztet is. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és gyengéden egy fakanállal bele forgatjuk a masszába. A 24×39 cm tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük és a tészta masszát bele tesszük, elsimítjuk.190 °C -ra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
A krém készítés:
A tejet a cukorral, pudingporral elkeverjük, majd sűrűre felfőzzük. Kihűtjük és a vajjal kihabosítjuk.
A kihűlt tésztalapra simítjuk a krémet.
A bevonat készítés:
A hozzávalókat mikróban felolvasztottam, majd simára kevertem.
A krémre csurgattam, elsimítottam.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!