Tészta:
- 75 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 csomag szárított élesztő
- 6 evőkanál porcukor
- 45 dkg vaj
- 3 egész tojás
- 1 dl tej
Töltelék:
- 60 dkg dió vagy mák (Én fele-fele arányban sütöm)
- 3 cs van cukor
- 4 evőkanál cukor
- 1 üveg sárgabarackdzsem
Máz:
- 15 dkg tortabevonó (fele ét fele tej)
- 7 dkg margarin
- 1 evőkanál étolaj
Összeállítjuk
Tészta
Dzsem
Dió v mák 1. harmada
Tészta
Dzsem
Dió v mák 2. harmada
Tészta
Dzsem
Dió v mák 3. harmada
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 4 részre osztjuk, kinyújtjuk (nagyon vékony lesz a tészta). Nagyméretű gáztepsiben készítjük. Villával megszurkáljuk a tetejét. Fél órát meleg helyen pihen 200 °C-os sütőben alsó-felső sütésen kb. 30 perc alatt megsütjük.
Németh-Szőke Henrietta receptje.
Látogassátok meg Heni a konyhában oldalt , ahol sok-sok csodás recepteket találtok!