Tészta:
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg zsír
- 10 dkg porcukor
- 2 evőkanàl tejföl
- 1 tojàs
- 1 citrom héja és leve
Krém:
- 30 dkg porcukor
- 4 tojàs
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg daràlt dió
- baracklekvàr
A sütőporos lisztet a zsírral, a citrom héjàval, és a porcukorral elmorzsoljuk. Hozzàadjuk az egész tojást, a citrom levét és a tejfölt. Majd összegyúrjuk. 1/3 részét külön tesszük a tésztának. A krémhez a tojásokat kettévàlasztjuk. A tojàs fehérjét kemény habbá verjük. A sàrgàkat a cukorral habosra keverjük. Majd belekeverjük a daràlt diót és a tojàsok kemény habjàt. Összeàllítàs: A tészta egyik felét sütőpapíron kinyújtjuk, majd egy 23×32-es tepsibe helyezzük. Megszúrkàljuk, majd megkenjük baracklekvàrral. Ennek a tetejére jön a diós krém. Elegyengetjük, majd a tészta 1/3 rész tésztàjàból ràcsot csinàlunk a süti tetejére. 180°c-ra előmelegített sütőben kb 35-40 percig sütjük amíg szép barna nem lesz. Ha kihűlt, porcukorral megszórva tàlaljuk.
Tipp.: Ha nincs otthon tejföl, lehet bele tejet is tenni. Aki nem szereti nagyon édesen, az kevesebb cukrot is tehet a krémhez. Bàrmilyen lekvàrral meg lehet kenni a tésztàt.
Karsai Alexandra Nóra receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!