Ez valóban nagyon laktató, tömény sütemény, egy könnyű leves után ajánlom.
- 40 dkg túró
- 10 dkg ét tortabevonó csokoládé
- 2 tojás
- 4 evőkanál liszt
- 2 dl tej
- fél csomag sütőpor
- 5 dkg mazsola
- 1 citrom leve
- 4 evőkanál tejföl
- 4 evőkanál cukor
- kb. 20 db háztartási keksz
- 1 kávéskanál rum aroma
- 5 kivi
A krémhez:
- 4 dl tej
- 2 tojássárgája
- 2 nagy evőkanál liszt
- 1 kávéskanál vanília aroma
- 3 evőkanál cukor
A díszítéshez:
- tejszínhab
- dekor ostyavirágok
A túrót kikavarjuk a tejföllel, a cukorral, a mazsolával és a citromlével jó alaposan. A háztartási kekszet beáztatjuk a rumba.
Kiolajozunk egy kis tortaformát, kirakjuk az alját háztartási keksszel. A sütőport elkeverjük a liszttel, rászórjuk a kekszrétegre, majd jön a túró, a meghámozott és apróra vágott kivi, majd a mazsola.
Az apróra vágott tortabevonót csak rászórjuk, úgyis beleolvad a túróba. A tejjel elkeverjük a tojásokat és ráöntjük a tortára. A tetejét még megszórjuk liszttel. A sütőben 180°C-on 60 perc alatt készre sütjük.
A krémhez a 2 tojássárgáját, a lisztet és a cukrot elkeverjük kevés tejben csomómentesre. A többi tejet felforraljuk és beleöntjük a masszát, sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a vanília aromát.
A kihűlt túrótortát kettévágjuk és megtöltjük a krémmel. Díszítjük ízlés szerint.
Kránicz Györgyi receptje.
Még több recept, konyhai praktikák és tanácsok a Györgyiségek Facebook oldalon.