- kb. 20 db babapiskóta
- 15 dkg vaj
- 3 tojás
- 15 dkg porcukor
- 5 evőkanál kakaópor
- 1-2 evőkanál rum
- 2-3 dl habtejszín
- 2 evőkanál cukor
Finom édesség, amit se főzni, se sütni nem kell. Habosra keverünk 15 dkg vajat 3 tojássárgájával és 15 dkg porcukorral. Hozzáadunk 3 evőkanál kakaót, 1-2 evőkanál rumot, végül óvatosan, nehogy összetörjön, a tojások kemény habbá vert fehérjét. A tál aljára egy réteg krémet terítünk, erre babapiskótát fektetünk egy sorban, majd ismét krém, erre piskótasor jön, bomba alakban. Ezt addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart. Tetejére, oldalára krém kerüljön. Jégszekrényben legalább 1 napig állni hagyjuk, hogy a hab nedvességétől a piskóta megpuhuljon. Tálalás előtt az egészet bevonjuk édes tejszínhabbal, és a tetejére keserű csokoládéöntetet teszünk.
Szepesi Ági receptje.
Ági nagyon sok szeretettel vár Benneteket az Édességei és Ételei oldalán!