Piskótához:
- 9 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 1 csomag sütőpor
- 9 evőkanál liszt
Krémhez:
- 2 csomag csokoládé ízű pudingpor
- 500 ml tej
- cukor ízlés szerint
- 2 evőkanál nutella
- 150 ml habtejszín felverve
- 2 evőkanál kakaópor
Mázhoz:
- 100 g csokoládé
- 1-2 kiskanál tej
- 1 evőkanál étolaj
És még:
- pár szem édes keksz
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját cukorral és a sütőporral jól kikavarjuk. A fehérjét hozzákeverjük a liszttel óvatosan, hogy a hab ne törjön össze. Ebből 3 lapot sütünk. A cukros tejben felfőzzük a pudingot majd hagyjuk teljesen kihűlni. Mixer segítségével hozzáadjuk a többi hozzávalót és jó habosra kikeverjük. A lapokat megtöltjük a krémmel úgy, hogy az oldalára is jusson. Az oldalára pár szem édes kekszet jól összemorzsolunk és meghintjük vele. A mázhoz a csokit a tejjel mikróban felolvasztjuk, mikor kivesszük hozzákavarunk egy kis étolajat és jól kikavarjuk. Ettől szép fényes lesz. Bevonjuk vele a torta tetejét, kicsit hagyjuk, hogy az oldalára is csurogjon. A tetejét tetszés szerint díszítjük.
Orgin Kriszti receptje.