Tészta:
- 2 × 4 tojás
- 2 × 4 evőkanál cukor
- 2 × 4 evőkanál liszt
- kakaópor
A tortalapokhoz 2 × 4 tojásból kakaós és sima piskótát készítek tortaformában. A 4 tojásfehérjét 4 evőkanál cukorral kemény habbá verem, belekeverem a tojások sárgáját egyenként, majd a 4 kanál liszttel lazán összekeverem. A kakaós piskótatésztához kakaóport is teszek.
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- kakaópor
- olvasztott csokoládé
A krémhez 2 csomag vaníliás pudingot felfőzök 6 dl tejjel. 20 dkg porcukrot 25 dkg margarinnal habosra keverek, majd a kihűlt pudinggal jól összedogozom. Kettéosztom, az egyik felébe kakaóport keverek. Megtöltöm a lapokat. A barna tésztára rákenem a vaníliás krémet, erre olvasztott csokoládét teszek. Megvárom míg megdermed a csoki, majd rákenem a kakaós krémet, a végén pedig a sima piskótalappal befedem. Díszíteni ízlés szerint lehet, én most cukorfondanttal vontam be.
Molnár Andrea receptje.