Tészta:
- 4 × 2 tojásból kerek piskótát sütünk (2 csokisat és 2 simát)
Ehhez 2 tojásfehérjét 2 evőkanál kristálycukorral kemény habbá verünk, majd lazán beleforgatjuk a a tojássárgáját. 2 evőkanál lisztet fél csomag sütőporral összevegyítünk, majd óvatosan a tojásos habba keverjük. Így készítjük a csokis piskótát is, csak teszünk bele kakaóport.
Kókuszos krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- cukor ízlés szerint
- 1 csomag vaníliás cukor
- 12,5 dkg (fél csomag) margarin
- 10 dkg kókuszreszelék
A 2 csomag vaníliás pudingot 6 dl tejjel, ízlés szerint kristálycukorral és 1 csomag vaníliás cukorral felfőzzük, majd kihűtjük. 12.5 dkg margarint habosra keverünk, és a pudinghoz adjuk a kókuszreszelékkel együtt. (Keveset félrerakunk belőle az oldalára!)
Puncsos krém:
- 1 csomag puncsízű pudingpor
- 3 dl tej
- cukor ízlés szerint
- 1 csomag vaníliás cukor
A pudingot felfőzöm 3 dl tejjel, ízlés szerint kristálycukorral és 1 csomag vaníliás cukorral. Még forrón a középső két lapot megtöltjük vele. Az alsó barna lapot megkenjük a kókuszos krémmel, ráhelyezzük a megtöltött puncsos lapokat, majd ismét kókuszos krém, végül a tetejére fehér piskóta kerül. A torta oldalát megkenjük a félretett kókuszos krémmel, majd díszítésként ostyarudakkal körberakjuk. A tetejére olvasztott csokival vonjuk be és megszórjuk tortadarával.
Molnár Andrea receptje.