Tészta:
- 5 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 2 tojás
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál kakaópor
- 45 dkg liszt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- ha szükséges, pici tej
Krém:
- 1 púpos púpos evőkanál liszt
- 3 csomag főzős pudingpor (tejszínes vagy vaníliás vagy v1esen)
- 7 dl tej
- 1 doboz tejföl (kb. 2 dl)
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg cukor
Tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 evőkanál olaj vagy vaj
A CSOKIS-MÉZES SÜTI TÉSZTÁJA
ELŐKÉSZÍTÉS: 1 óra – SÜTÉS: 7 perc/lap – 1 adag: 290 kcal – Gőz felett összemelegítjük a tésztához a vajat a mézzel és a cukorral. Levesszük, hozzágyúrjuk a két tojást és a kakaóval meg a szódabikarbónával elkevert lisztet, esetleg pici tejet. Három-négy egyforma részre osztjuk (a tepsi méretétől függően), egyesével kinyújtjuk két sütőpapír között (mert elég ragadós a tészta). 170 °C-ra előmelegített sütőben 7-8 perc alatt sül meg egy lap.
A KRÉM
Megfőzzük a krémhez a pudingot a liszttel, a tejjel és a cukorral, még melegen belekeverjük a tejföltis. A puha vajat habosra kavarjuk a porcukorral, és apránként a kihűlt pudingos krémhez adjuk. A vaníliás krémmel megkenjük a tésztalapokat, egymásra rakjuk.
A TETEJÉRE
Végül összeolvasztjuk az étcsokit az olajjal vagy a vajjal, és bevonjuk vele a sütemény tetejét. Másnapra megpuhul, szépen szeletelhető.
A Vidék íze oldalon található recept alaján készítette el, Szabókiné Jung Andrea.