A tésztához:
- 6 db tojás
- 30 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 40 dkg liszt
- 12 g sütőpor
- 20 g vaníliás cukor
- 2 dl tej
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 üveg magozott meggybefőtt
A krémhez:
- 4 dl meggylé
- 20 dkg porcukor
- 80 g eperízű pudingpor
- 25 dkg margarin
- 10 dkg étcsokoládé
- 3-4 evőkanál étolaj
A tepsi kikenéséhez:
- szükség szerint margarin
- szükség szerint liszt
A meggyet kimagozzuk a levét a krémhez használjuk fel. A tojássárgáját a cukrot és a margarint habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet a vaníliás cukrot és a meglangyosított tejet. A tojásfehérjét habbá verjük és óvatosan a tésztához keverjük. A tészta felét egy 25 x 35 cm-es kikent és lisztezett tepsibe össze- vissza halmokba lerakjuk. A tészta megmaradt másik feléhez hozzákeverjük a kakaóport és a tepsi kimaradt hézagaiba rakjuk. Nagyjából eligazítjuk és kirakjuk meggyel. Előmelegített sütőben 160 °C-on tűpróbáig sütjük. (kb.30 perc). Amíg sül a tészta addig a meggylében a cukorral együtt megfőzzük a pudingporokat. Mikor kihűl hozzákeverjük a margarint. A krémet a tésztára kenjük és leöntjük a felolvasztott étcsokival amit étolajjal kikevertünk. Szeletelés előtt hűtőbe pihentessük egy rövid ideig.
Pállné Mayer Rozália receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!