El tudom képzelni úgy is ezt a gyors kis édességet, hogy a kekszes alapot vékonyra szeletelt banánkarikákkal rakom ki. A meggy, vagy akár a rumba áztatott mazsola is passzol hozzá.
Az alaphoz:
- 25 dkg darált keksz
- 5 dkg puha vaj
- 5 dkg cukor
- 2 teáskanál rum aroma
- 1-2 evőkanál kakaópor
- kb. 1,5-1,7 dl tej
A krémhez:
- 2 csomag csokoládéízű pudingpor
- 6 dl tej
- 10 dkg cukor
- 1-2 teáskanál rum aroma (ízlés szerint)
- 2 dl tejszín (Hulala)
- 1/2 csomag zselatin fix
- 5-10 dkg hámozott, darabolt mandula
A tetejére:
- 2 dl tejszín (Hulala)
- 1 csomag habfixáló
- kakaópor
- hámozott mandula
A darált kekszet a cukorral, a puha vajjal, a kakaóporral, a rum aromával és a fokozatosan hozzáadott tejjel dolgozzuk úgy össze, hogy linzertészta keménységű masszát kapjunk. A tepsi alját szórjuk meg egy kevés darált keksszel, hogy a massza majd ne ragadjon bele, és az egészet osszuk el a tepsiben, dolgozzuk el egyenletes vastagságúra egy evőkanál segítségével. Ha elkészültünk vele, tegyük be a hűtőbe, míg összeállítjuk a krémet.
A pudingot kevés tejjel simára keverjük, a maradék tejet a cukorral felforraljuk, és a pudingot hozzáadva 1-2 percig folyamatosan kevergetve, kicsi lángon forraljuk. Mikor elkészült, félretesszük és hagyjuk teljesen kihűlni. Míg hűl, feldaraboljuk a mandulát, ha nem daraboltat vettünk. A tejszínt a zselatin fixszel kemény habbá verjük, majd robotgép 1-es fokozatán a kihűlt csokipudinghoz dolgozzuk a rum aromával és a mandulával együtt. Addig keverjük a géppel, míg teljesen homogén lesz.
Ezt a krémet a kekszes alapra kenjük. A maradék tejszínt a habfixálóval keményre verjük, és a csokikrém tetejére simítjuk. Pár órára hűtőbe tesszük, majd kakaóporral meghintve kínáljuk.
Boribonka receptje.