Tészta:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 2 tojás
- 10 dkg vaj
- 1 dl tej
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 kávéskanál szalalkáli
- 1 csipet só
Kakaós töltelék:
- 1/2 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál kakaópor
- 5 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 20 dkg darált keksz
- szükség esetén tej
- 15 dkg krémesre turmixolt baracklekvár
Csokimáz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dkg vaj
- 1 dl habtejszín
A lisztet a szódabikarbónával és a szalalkálival kétszer átszitáljuk, majd s a tészta hozzávalóival összegyúrjuk. Négyfelé osztjuk, lisztezett deszkán egyenként vékonyra nyújtjuk. A tepsit vajjal kikenjük, és a tésztalapokat egyenként 180°C-os előmelegített sütőben 5-6 perc alatt kisütjük.
A töltelékhez forró tejben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a cukrokat, a kakaót, a darált kekszet, és simára keverjük. Szükség szerint tejjel lazítjuk (kb. 1 dl). Félrerakjuk, hagyjuk kihűlni.
Az első tésztalapot egyenletesen megkenjük baracklekvárral, majd a második tésztalappal lefedjük. Rummal meglocsoljuk, ezt követően a kakaós tölteléket elterítjük rajta. A harmadik lapot rárakjuk, baracklekvárral bekenjük, majd a negyedik tésztalappal befedjük.
A csokimázhoz az étcsokoládét apróra tördelve gőz felett a vajjal és a tejszínnel simára keverjük, majd a sütemény tetejét egyenletesen bevonjuk. Tegyük hűtőbe legalább 2 órahosszára, majd tálalásnál téglalap alakúra szeleteljük.
Most főzött csokimázzal vontam be, ennek a receptjét a Mázak, bevonatok menüpont alatt megtaláljátok.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!