Tészta:
- 40 dkg finomliszt
- 20 dkg cukor (barna vagy kristály)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg margarin (puha)
- 2 tojás
- 2 dl tej
- 3 evőkanál méz
- 1 csomag sütőpor
- csipetnyi só
Csokis barack:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál olívaolaj
- 3 db nagyobb (kemény) barack
Máz:
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 dl tej
- 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1/2 flakonnyi rumaroma
- 1/2 flakonnyi kókuszaroma
- 20 dkg kókuszreszelék
Először készítsük el a csokis barackokat. Az étcsokoládét az olívaolajjal olvasszuk meg, majd egyenként mártogassuk meg benne a nagyobb kockára vágott barackokat. Rakosgassuk őket sütőpapírra, majd tegyük a hűtőbe, hogy a csokoládé megszilárduljon. Közben a sütőt melegítsük elő 175 °C-ra, és sütőpapírral béleljünk ki egy közepes méretű tepsit. A margarint keverjük habosra a kétféle cukorral, adjuk hozzá a mézet, a tojásokat, majd a tejet, ezután keverjük homogénné az előzőleg átszitált, sóval, sütőporral elkevert liszttel. Öntsük a tepsibe, és a csokis barackokat nyomjuk a tésztába egymástól egyenlő távolságban (ahogyan majd szeletelni szeretnénk a sütit), majd süssük kb. 30 percig. Miután megsült, hagyjuk teljesen kihűlni. Miközben hűl a sütink, a mázhoz olvasszuk össze a margarint, a porcukrot, a cukrozatlan kakaóport, a tejet és a kétféle aromát. Ezután szeleteljük fel a sütit úgy, hogy mindegyik közepére jusson egy csokis barack, majd a szeleteket mártogassuk meg a mázban, végül hempergessük meg őket a kókuszreszelékben.
Tipp: Mivel az étcsokoládé sütés közben megolvad, készíthetjük úgy is, hogy nem várjuk meg, amíg a csoki megszilárdul a barackkockákon, még folyékonyan nyomkodjuk őket a tésztába.
Tóth Éva receptje.
Látogassátok meg a Sütivár oldalt, ahol sok-sok csodás receptet találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!