- 1 db 26 cm-es kapcsos tortaforma
- sütőpapír a kibéleléshez
- 25 db előzetesen kisütött palacsinta
- 1 csomag babapiskóta (kb. 14 db)
- kávé, tej, rum (kb. 30 ml elegendő)
- porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A krémekhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag csokoládés pudingpor
- fél-fél liter tej és 3-3 evőkanál cukor a felfőzéshez
- 1 üveg kimagozott meggybefőtt
- 1 csomag puncsízű pudingpor
A kapcsos tortaformát kibéleljük sütőpapírral. A kávét, tejet, rumot összekeverjük, a babapiskótákat belemártogatjuk és a forma aljába szorosan egymás mellé lerakjuk. A palacsintákat betöltjük cukros kakaóporral, jól feltekerjük, a két végét levágjuk és egyenlőre félretesszük. (Én nagy serpenyőben sütöttem a palacsintát, így 14 db elegendő volt.)
A vaníliás pudingot felfőzzük és melegen ráborítjuk a babapiskótára. Ezután következik a csigaalak: a tortaforma alakját felvéve kívülről a torta közepe felé haladva a feltekert palacsintákat szorosan egymásután fektetve beborítjuk a vaníliapudingos felületet.
Ezt a réteget a sűrűre főzött meleg csokis pudinggal öntjük le. Ezután a meggyszemekkel fedjük le a tortát, amit előzőleg lecsepegtettünk. A befőtt levével a puncsos pudingot felfőzzük, és ezt is melegen a meggyre borítjuk. Az így elkészített ínyencséget kihűtjük, a hűtőszekrénybe helyezzük és minimum fél nap elteltével, a kapcsos rész leválasztásával, az édesszájúak nagy örömére megvághatjuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!