Tészta:
- 3 × 1,5 dl tejföl
- 3 × 1 tojás
- 3 × 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 3 × 5 evőkanál liszt
- 3 × 5 evőkanál kristálycukor
- 5 evőkanál kakaópor
- 5 evőkanál darált mák
- 5 evőkanál darált dió
Krém:
- 1 liter tej
- 8 evőkanál búzadara
- 2 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
Az első tésztalaphoz 1 egész tojást habosra keverünk 5 evőkanál kristálycukorral. Hozzáadunk 1,5 dl tejfölt, 5 evőkanál lisztet és a mokkáskanál szódabikarbónát. Simára keverjük, végül hozzáadunk 5 evőkanál darált diót. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk és megsütjük.
Míg az első tészta sül, elkészítjük a második adag masszát, csak a dió helyett kakaót teszünk bele. Ha az első adag tészta kisült, deszkára borítjuk. A tepsibe új adag sütőpapírt teszünk, és a kakaós masszát az előzőhöz hasonlóan kisütjük. Ugyanígy készítjük el a mákos tésztát, de azt benne hagyjuk a tepsiben.
A krémhez a tejet felforraljuk, és állandó keverés mellett beleszórjuk a grízt, vagyis a búzadarát. Addig főzzük kevergetve, míg be nem sűrűsödik. A vajat habosra keverjük a cukorral, és mikor a tejbegríz már kihűlt, akkor azt is belekeverjük. A krémet háromfelé osztjuk. A tepsiben maradt mákos lapot megkenjük az első adag krémmel. Ráborítjuk a kakaós lapot, és a második réteg krémet is rákenjük. A diós lapot helyezzük a tetejére, majd a sütemény tetejét megkenjük a harmadik adag krémmel.
András Viola receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!