A tésztához:
- 3 x 1,5 dl tejföl
- 3 x 1 tojás
- 3 x 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 3 x 5 evőkanál liszt
- 3 x 5 evőkanál kristálycukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 5 evőkanál darált mák
- 5 evőkanál darált dió
A krémhez:
- 1 l tej
- 8 púpos evőkanál búzadara
- 2 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
Egy egész tojást habosra keverünk 5 evőkanál kristálycukorral. Hozzáadunk 1,5 dl tejfölt, 5 evpjabék lisztet és a szódabikarbónát. Simára keverjük, végül hozzáadunk 5 evőkanál darált diót. A masszát a kibélelt tepsibe öntjük, majd megsütjük. Elkészítjük a következő tésztát, de abba mákot teszünk. Jön a harmadik tészta kakaóval.
A krémhez megfőzzük a darát a tejben, jó sűrűre, majd lehűtjük. Kikeverjük a margarint a porcukorral, és a kihűlt darához adjuk. Összeállítjuk a sütit, a lapok közé betöltjük a krémet.
A tetejét tetszés szerint díszítjük.
Bné receptje.